Det finns en rad filmer som producerats så pass framgångsrikt att de inte bara blivit älskade av dess ursprungliga åskådare, utan även fått genombrott i andra branscher. När en film får genomslag utanför filmduken så är det inte bara på grund av deras popularitet, som självklart driver försäljning och marknadsmöjligheter, utan också för att filmen i sig har en handling som fungerar att använda även på andra medier såsom exempelvis spel. Nedan kommer vi lista ett par filmer som lyckats med just detta.

Djungelboken

En ren och skär klassiker som utgavs för första gången år 1967 och förmodligen förgyllt en och annan barndom. Detta är en film som varit så populär under så pass många år som den ändå funnits, att den även gjorts i ny tappning under 2018. Denna gång var den dock under en lite mörkare version än sin föregångare med röster från skådespelare såsom Christan Bale, Benedict Cumberbatch och Cate Blanchett.

Jumanji

En filmserie vars första film släpptes 2017 och den senaste nu under 2019. Den första filmen handlar om hur fyra tonåringar blev insugna in i ett gammalt videospel, där deras enda chans till att komma tillbaka till verkligheten är genom att klara ut spelet. Under uppföljaren så åker dem tillbaka till spelet för att rädda en av deras egna. Oturligt nog stöter de på en rad problem som de måste klara av för att återigen ta sig hem. Förutom en tung rollista med bland annat Dwayne “The Rock” Johnson, så är det en perfekt film att göra ett spel utav med tanke på all spänning och utmaningar.

Mordet på Orientexpressen

Denna film tillhör deckargenren och kom även den ut under 2017. Ursprungligen är detta en bok av Agatha Christie som utgavs redan under 1934. Historien utspelar sig på ett fullproppat tåg där det sker ett mord. En av passagerarna, Hercule Poirot, är detektiv till yrket och tar motvilligt på sig utredningen av det hela. Även denna är, som ni kan förstå, en riktigt spännande rulle att göra ett spel utav.

Om någon av filmerna låter intressanta så erbjuder Svenska Casino spel på samtliga av dessa filmhits – ett tips till alla fans där ute helt enkelt. Via deras kategori “Spelautomater” i huvudmenyn kommer ni åt dem om ni är sugna på att testa spelversion av er favoritfilm.

Last modified: oktober 4, 2019

Author