Efter många om och men så var det dags att renovera lägenheten och det hela började med en klassiker—att jaga offerter i hantverkardjungeln. Det sägs att man ska posta på offert för att få napp vilket även gjordes men något napp blev det inte.

Det hela slutade med en Google-sökning där jag kom i kontakt med plattsättare som verkade vara riktigt professionella och kan det här med badrumsrenovering, fick riktigt bra känsla efter första mötet samt ett prisförslag på att renovera mitt badrum som jag inte kunde tacka nej till.

Priset var inte högt alls och det kändes ganska OK, så jag ansökte om finansiering genom att samla lån som jag därefter kunde amortera av under 3 års tid till en väldigt förmånlig ränta. Lånet var endast på 75 000 kr vilket egentligen inte är såå farligt, och under 3 års tid kommer detta knappt kännas—därefter gick jag vidare.

Badrummet

Badrummet såg ut som hej kom och hjälp mig, ett riktigt urgammalt badrum som få vill sätta klorna på. Skulle behöva göra om precis allt ifrån golv, väggar, tätskikt, målning mm. Tittade bland inspirationsbilder på plattsättarens officiella hemsida för att få idéer på hur man skulle kunna tänka sig att ha sitt badrum, hittade en som verkligen föll i smaken, sagt och gjort så var det dags att sätta bollen i rullning.

Projektet skulle ta 2veckor att utföra och det började i klassisk maner med rivningen. Det blev en hel del motgångar i rivningsarbetet då badrummet var så gammalt, blev några överraskningar men dessa löste hantverkarna utan några som helst bekymmer. Medans rivningsarbetet pågick så utnyttjades Lindströms rabatter då kakel skulle inhandlas, hittade riktigt fin och ljus kakel. Jag tittade även på deras sida där de hade en hel del inspirationsbilder och en topplista över de bästa handfaten 2019 att ha i badrummet.

2 veckor gick riktigt snabbt och det var dags att se resultatet vilket ni även kan se nedan, SUPERNÖJD och betyget är verkligen 5/5 på arbetet, riktigt noggranna hantverkare som verkligen kunde sitt yrke!

Badrum före/efter före

Badrum före

Badrum före/efter efter

Badrum efter

Köket

Köket gick väldigt smidigt att renovera då samma hantverkare som utförde badrummet även kände hantverkare som renoverar kök. Det var IKEA köket Askersund som skulle monteras. Offerten jag fick var inte så tokig det skulle ta 4dagar att renovera köket och de ville ha 10.000kr för att montera köket vilket kändes rimligt med tanke på storleken och utförandet samt att de även var tvungna att riva det gamla köket.

Köket blev klart på 3 dagar!

Last modified: september 23, 2019

Author