Ända sedan jag startade min första blogg för några år sedan har jag varit fast vid samma webbhotell och samma hemsideleverantör. Tanken att byta detta har aldrig slagit mig—har varit nöjd. På senare tid har saker och ting börjat kännas trögare och segare dock och det börjar kännas som högtid att leta efter alternativ.

Det webbhotell jag hittills använt mig utav har varit Loopia dock börjar deras gränssnitt kännas väldigt uråldrat och när man jämför med alternativen önskar jag nästan att jag hade min blogg hos till exempel Miss Hosting eller någon annan webbhost.

Känner ni till några alternativ som ni kan rekommendera? Mejla mig då gärna under ”Kontakta mig”! Är öppen för alla förslag och vill så gärna höra från er och ta lite råd och tips från andra som har bloggar och har något de kan rekommendera till mig.

För den som inte är påläst och inte har den blekaste aning om vad webbhotell är så finns här information om webbhotell att läsa.

Loopia blir bara kassare och kassare!

Hoppas så ihärdigt i att Loopia gör en uppdatering snart.

Deras gränssnitt är så irriterande, så segt och så trögt att man inte kan bärga sig en flytt nuförtiden.

Ett exempel är den gång jag önskade flytta min sida från CitySites (som jag tidigare hade) till Loopia (som då hade köpt upp City Sites). Jag var tvungen att uppdatera alla mina databaser för varje sida, ta bort en massa saker och sitta och pilla i deras gränssnitt många långa timmar. Detta ska inte JAG behöva göra! CitySites valde att sälja sin tjänst till Loopia—DE bör reda ut allt, inte JAG!

Oavsett så löste jag allt till slut. Tur som är så är jag van vid WordPress och efter lite Googlande så lyckades jag därefter uppdatera allt och var redo att köra. Nu behövde jag installera ett SSL-certifikat. Klickar på domänen i fråga, väntar 10 sekunder tills fönstret öppnas och därefter klickar jag på rätt knapp för att installera certifikatet.

Detta må kännas som en smidig lösning, SSL med bara ett knapptryck! Men nätets utveckling har rört sig ifrån att SSL-certifikat ska vara svåra att få till att de ska vara oerhört tillgängliga och numer även gratis!

Loopia använder alltså industristandarden Lets Encrypt för sina SSL. Dessa installeras med ett knapptryck därefter sköts allt automatiskt. Inte mer behöver man köpa SSL och behöva hålla på. Klickade på SSL-knappen och nu tog detta flera timmar tills det att sidan hade SSL installerat. Timmar!

Lugnt för mig dock. Inget utav detta var problematiskt och jag har kunnat leva med det länge fram tills det att min blogg började ge felkoden 500; ”Servern svarar inte.”

Herregud. Varför!?

Detta har skett av och på—för att inte nämna virusen jag drabbats av p.g.a andra Loopia-sidor som man är i en delad miljö med.

Hur som haver så börjar jag bli trött och efter att ha letat bland de alternativ som finns så har Miss Hosting verkligen charmat mig något enormt. Vill verkligen byta men undrar om andra har några förslag på bättre alternativ?

Kommer troligtvis att byta till Miss men hör gärna med andra först innan jag gör bytet. Har du några idéer och tips? Mejla mig gärna då jag är idelöra i dagsläget. Vill så gärna höra från er som haft samma erfarenheter och om ni hittat en leverantör som passat er bra. Mejla mig gärna så besvarar jag mejlet så fort jag bara kan.

Tack!

Last modified: augusti 1, 2019

Author