Ingen har undkommit hypen kring CBD olja. Alla pratar om det. Från kändisar till experter inom hälsa och kosttillskott. Att CBD olja medför en massa positivt är det ingen snack om och fördelarna med att inta det regelbundet är dokumenterade—de är ännu inte fullt vetenskapligt bevisade dock så har i princip alla som provat det utmärkt att effekterna som medföljer kosttillskottet är enorma och ibland även livsförändrande. Man bör dock känna till att effekterna av CBD fortfarande undergår stor debatt och vissa menar på att placebo är den egentliga effekten man känner medan andra svär på att effekterna är verkliga. SVT har artikulerad samtliga argument mycket väl i denna artikel. Så trots att majoriteten av folk som provat CBD rapporterar positiva effekter är det viktigt att komma ihåg att effekterna inte ännu är vetenskapligt bevisade. Medan detta är fallet så bör man självklart vara skeptisk och inte ge sig blint in i all hype.

Några av de effekterna som man påträffar med CBD olja är:

  • Minskad känsla av ångest
  • Minskad känsla av depression
  • Stabilare humör (ypperligt för de med bipolaritet)
  • Förbättrad sömn och sömnrutin
  • Till och med smärtstillande och smärtdämpande

Det som gjort CBD så populärt är främst de 4 första punkterna i listan då de som lider av dessa symptom ofta menar att CBD oljan hjälper dem med att lindra symptomen och samtidigt sätta de på rätt väg för att bli friska långsiktigt.

Många hänvisar till CBD oljan som anledningen till att de inte längre känner ångest och depression medan andra hänvisar till oljan som lösningen till deras sömnproblem.

Hur är CBD oljan så effektiv mot alla dessa symptom?

CBD står för cannabidiol och är ett ämne som hittas i plantan hampa, eller Cannabis Sativa, som plantan officiellt heter.

Det första folk tänker när de hör detta är direkt ”är inte detta droger?” Svaret på frågan är ett starkt nej, men missförståndet är enkelt att förstå. Cannabisdrogen görs nämligen av plantan hampa och är givetvis självklart plantan Cannabis Sativa. Det som särskiljer CBD är att det endast är ett av de tolv ämnen som man kan hitta i plantan hampa. Den substans som gör en hög förkortas till THC, medan den substans som gör en lugn förkortas till CBD. Att inta endast CBD substansen innebär alltså att man inte känner sig hög eller påverkas psykoaktivt och samtidigt avnjuter alla de ”positiva” effekterna som diverse droger som marijuana har sagts medföra—så som lugnhet, minskad känsla av oro och ångest, m.m.

CBD är idag inte olagligt, till skillnad från THC. Och CBD säljs idag i nästan alla kosttillskottsbutiker eller varuhus i form av kosttillskott. Då CBD inte klassas som ett läkemedel, lik sättet C-vitaminer och andra kosttillskott som kan ha positiva effekter på ens hälsa överlag, så säljs CBD istället som ett kosttillskott bredvid vitaminerna och dylika tabletter. För den som önskar köpa CBD så kan man hitta dem nästan överallt idag.

De bästa CBD oljorna 2019

Att hitta CBD oljor är väldigt enkelt idag. Det som skiljer en olja från en annan är den vätska som diverse producenter späder ut oljan med. Oljan kan vara en blandning på allt ifrån CBD och olivolja till CBD och hampaolja. Vilken olja man föredrar är en smaksak. Det viktiga är att oljan innehåller CBD. Därefter väljer man helt enkelt den procenthalt CBD man önskar sin olja innehålla.

De bästa oljorna jag hittat är de som innehåller 20%—exempelvis denna: https://cbdolja.nu/cbd-olja-droppar-i-hampaolja-20-2000mg/

Du köper här en väldigt kraftig CBD olja med en balanserad procenthalt—20%, utspädd med hampaolja. Gillar man alltså smaken av hampa, eller inte gillar alternativen, som olivolja eller dylikt, så finns dessa alltså att köpa.

20% CBD tycker jag är lagom då man då, själv, kan reglera intaget och kan välja att inta fler droppar om man önskar en större effekt, eller endast 1-2 droppar om man önskar en lite mindre effekt. Nackdelen med att köpa flaskor med lägre procenthalt CBD är att man då behöver inta många fler droppar om man önskar en större effekt, och riskerar således att ta slut på flaskan oerhört snabbt. Med en större procenthalt kan man reglera intaget dag-på-dag, utefter behov och känsla, och inte ta slut på flaskan lika snabbt.

Verdict: I min åsikt är alltså de bästa CBD oljorna de som späds ut i hampaolja och innehåller 20% CBD.

Vilken märke man köper CBD oljan ifrån spelar ingen roll då det i slutändan är samma produkt. Procenthalten CBD är densamma och den olja man späder ut flaskan med är känd innan man köper flaskan.

Säljer två företag 20% CBD utspädd i hampaolja så är det det du köper. Skillnaden är endast priset.

Lycka till med ditt CBD äventyr och kontakta mig gärna om ni har några frågor överhuvudtaget!

Last modified: maj 4, 2019

Author