Kreditlånet är ansökt och väntan på att lånet ska beviljas har börjat. Beviljas jag denna kredit så är det nästa stopp det Karibiska havet — ser såå fram emot det!

Möjliga destinationer

Karibiska havet är fyllt av möjliga resmål och det ena resmålet är härligare och större utav ett paradis än det tidigare. Det är nästan omöjligt att välja! Men en kredit har man och denna ska användas till just detta resmål — så var ska man resa?

Eventuella resmål i de Karibiska havet omfattar:

  • Bahamas — mer specifikt Atlantis!
  • Old San Juan — Puerto Rico måste nog vara Västindiens hemliga pärla.
  • Få besöker St. Lucia — kanske blir det destinationen 2019?

Resan är fortfarande så långt ifrån att jag inte ännu bestämt mig exakt var i Västindien man ska resa dock så är det bestämt, västerut ska jag resa!

Billiga flyg till Västindien

Antalet flyg som reser från Europa till Västindien är oerhört många. Det är nästan svårt att välja även här dock så har SAS gjort det väldigt enkelt för just mig. Några månader sedan så ansökte jag om ett American Express kort (nej, inte den krediten jag använt till resan), och i samband med det kreditkortet så får man en massa förmåner hos SAS. SAS flyger också till Västindien så det blev som man brukar säga: ”Match made in heaven”.

Att flyga med SAS är ett av de bekvämaste sätten att flyga idag och att ha poäng ackumulerade som man kan använda sig utav när man bokar flyg är även det ett stort bonus. Så i samband med mitt första kreditlån så kan jag använda mig utav mitt AMEX kort för att betala för resan och bege mig med SAS till ett land i Västindien.

I samband med resan tjänar jag då poäng och kan även använda dem för att betala för resan. Hur mycket man sparar vet jag inte än men något sparar man vilket betyder att resan kommer vara billigare än med något annat flygbolag. Dock jämför jag detta självklart innan jag bokar flyg.

Flygbolag kommer alltså att bli: SAS!

Hur länge ska man vara borta?

Västindien är ett härligt resmål att avnjuta. Resan kommer att gå väldigt fort så en resa på en vecka kommer att kännas som en resa på endast fyra-fem dagar. Ett måste är nog att vara borta i minst två veckor. Min standard brukar vara två veckor — minst — när jag reser någonstans exotiskt. På så vis så tänker jag att jag hellre blir trött på ett resmål än att tycka att det gått över på tok för snabbt.

Jag vill hellre inte vilja återvända än att längta tillbaka och således betala en häftig peng för att än en gång resa till samma resmål. Då man ändå redan rest och tagit sig till resmålet — varför inte stanna i några dagar till för att eventuellt bli trött på stället än att åka tillbaka hem på tok för snabbt och därefter längta tillbaka igen?

Summa summarum

Krediten är på infart. Resmålet är Västindien. Hur länge och var är inte bestämt men att det blir en resa är väldigt bestämt.

Så fort jag blir borta och återvänt så kommer jag säkert att blogga om min resa och kanske även bjuda på lite tips och saker jag lärt mig av denna resa.

Tills det så önskar jag alla en trevlig kväll. Och på återseende!

Last modified: april 4, 2019

Author