Är du ny till bloggen?

Jag heter Anna Neko och är född 1994, September i Uppsala. Jag är intresserad av allt ifrån musik och konst till politik och studier. Gick ut universitet förra året och numera är det resande och upptäckande som gäller för mig och det kommer jag att skriva om här i bloggen — så tycker ni om att läsa om resor, nyheter, det senaste och följa mina äventyr, följ gärna bloggen här och missa inte ett ända inlägg framöver!

Planer

Mina planer på framtiden är att först och främst upptäcka världen lite. Jag har inte rest så mycket under tonåren och inte heller under mina universitetsdagar, dock så är tanken att nu spendera lite av de pengar jag sparat för att resa och upptäcka världen lite.

Först är tanken att resa lite inom Europa, upptäcka lite vad Europa har att erbjuda. Europa är en rik kontinent med mycket att uppleva och det känns lite som en miss om man inte riktigt avnjuter det Europa har att erbjuda medan man fortfarande kan.

Så fort man gifter sig och får barn kommer detta att bli mycket svårare. Majoriteten av min tid kommer då gå åt att bläddra bland en massa artiklar hos ex Nilou.se och hitta något som passar åt barnen, istället för mig själv. Det är ju kul det med dock vill man unna sig lite rejält medan möjligheten fortfarande finns vilket är varför plan 1 är att resa lite inom Europa — och därefter, om något år möjligen någonstans utanför Europa. Därefter blir det att söka fast anställning och samtidigt bygga ett lite stabilare liv 🙂

Drömresor

Som tidigare nämnt så är Europa destination 1 — men världen är inte bara Europa. Det finns många ställen i världen att uppleva och upptäcka. Dit jag alltid velat resa någon gång i mitt liv är Australien. En ö så stor som Australien och ändå reser få svenskar dit får en att undra varför. Vad har Australien att erbjuda? Är hela kontinenten verkligen öken eller finns det något att upptäcka där? Ayers Rock, eller Uluru, måste man ju ändå se. En sten mitt ute i ingenstans lika stort som ett berg. Därefter blir det att leta lite och se vad Australien har att erbjuda.

Sydamerika

Sydamerika är ett annat underskattat resmål som få svenskar väljer att göra. Jag vill helst resa till Peru någon gång och även Brasilien. Brasilien är dock full av kriminalitet, så där måste man vara lite försiktig kring vart man reser och vart man hamnar. Men i Peru:s fall så är det mest Macchu Pichu jag vill uppleva. En gammal Incastad i bergstopparna är ju något som inte bara är historiskt utan endast kan upplevas i Peru.

Argentina och Uruguay är två väldigt rika och härliga platser man måste besöka. Patagonien och Montevideo vill jag helst uppleva.

Vad händer därnest

Därefter blir det att leta fast anställning och bilda en familj någonstans i Sverige. Som ordspråket lyder:

Borta bra men hemma bäst.

Världen må vara fin och unik men det finns ändå ingenstans som Sverige i slutändan. Så planen är att upptäcka världen lite nu, blogga om det och därefter bosätta mig någonstans i Sverige — helst Uppsala — för att därefter bygga ett liv.

Om bloggen låter som att den kan intressera er, följ gärna den, och mig så att ni inte missar ett inlägg! Jag kommer lägga upp inlägg så ofta jag kan!

Last modified: april 18, 2019

Author